Andaluzija

više destinacija, Španija

već od 1399€

Opis destinacije

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ANDALUZIJA  
MALAGA – ANTEKERA – GRANADA – KORDOBA – SEVILJA – HEREZ DE LA FRONTERA – RONDA – MARBELJA 
8 dana (7 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3* i 4*) – avionom Polazak: 17. oktobar (povratak 24. oktobar 2023) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1399 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 375 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos  podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata),  avionski prevoz na relaciji Beograd – Malaga – Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri  zvezdice u dvokrevetnim sobama (1 noćenja s doručkom u hotelu u Malagi, 3 noćenja s doručkom u hotelu u Sevilji, 2 noćenja  s doručkom u hotelu u Granadi, i 1 noćenje s doručkom u hotelu u Malagi), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od  hotela do aerodroma prema programu, panoramsko razgledanje gradova prema programu, ulaznice za katedralu i Alkazabu u  Malagi, Alhambru u Granadi*, koridu u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi; usluge vodiča i troškovi organizovanja  putovanja. 
*Ulaznice za ulazak u Nasrid Palatu u Alhambri se ne mogu garantovati ukoliko se ne kupe na vreme, a raspolozivost zavisi od  doba godine, i sl. Potrebno je mínimum mesec dana ranije aplicirati za ulaznice. Ukoliko ne moze da se uradi ulaznica za ovu  palatu, svakako se moze obici Alhambra ali samo vrtovi Kraljevska kapela i ostali delovi Alhambre. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na  recepciji hotela), ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno  osiguranje. 

- Hotel Don Curro, 3* , Malaga (www.hoteldoncurro.com) 
- Hotel Novotel Sevilla,4*, Sevilja (www.novotel.com) 
- Hotel Luna de Granada 4*, 4* (www.delunahotels.com) 

1. dan (utorak, 17. oktobar 2023) BEOGRAD – MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 05.30 sati. Poletanje za Malagu u 07.55 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 11.30 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža  Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski  teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.  

2. dan (sreda, 18. oktobar 2023) MALAGA – MARBELJA – RONDA – SEVILJA Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji,  poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije  koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova  Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho  najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada  i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata  Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa  Maria… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sevilji. Noćenje.  

3. dan (četvrtak, 19. oktobar 2023) ) SEVILJA Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke  Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji,  korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom.  Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja  simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i  Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Noćenje.  

4. dan (petak, 20. oktobar 2023) SEVILJA – HEREZ DE LA FRONTERA – SEVILJA Doručak.Odlazak do grada Herez de la Frontera poznatom  po proizvodnji slatkog likera šerija ali pre svega po kraljevskoj školi jahanja i konjičkog sporta, koja se obilazi u toku boravka. Inače,  panoramom grada dominira mavarska tvrđava iz 11. veka koja se smatra za jednu od najlepših primera arhitekture tog perioda. Nakon  obilaska, povratak u Sevilju. Noćenje.  

5. dan (subota, 21. oktobar 2023 SEVILJA - KORDOBA - GRANADA Doručak. Napuštanje hotela u Sevilji i polazak za Kordobu, nekadašnju  prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu  svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu.  Nastavak putovanja do Granade. Smeštaj u hotel, noćenje.  

6. dan (nedelja, 22. oktobar 2023) GRANADA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se  nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod  uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks  kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka  bašte Heneralife. Slobodno popodne za šetnju po Granadi. Noćenje  

7. dan (ponedeljak, 23. oktobar 2023) GRANADA – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Napuštanje hotela u Granadi i odlazak u Antekeru.  Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba  (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do  Malage. Smeštaj. Noćenje.  

8. dan (utorak, 24. oktobar 2023) MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u  13.00 (let JU 577). Dolazak u Beograd u 16.10 sati.

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2023

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Resava Turist nastupa u svojstvu posrednika (subagenta) MB 07663404 PIB 101474534