Atina

Nova Godina, Grčka

već od 169€

Opis destinacije

Poznata po neverovatno dugoj, bogatoj istoriji, inspirativnoj kulturi, očuvanoj tradiciji, izvanrednoj hrani, ukrašenim trgovima i toploj klimi - Atina je idealan grad za novogodišnje želje i praznično slavlje. Na prvi pogled će vas osvojiti svojom jedinstvenom dušom i neodovoljivom harizmom, a zatim ćete se zaljubiti u njene šarmantne ulice, melodičnu atmosferu i zanosni duh. Istorija Atine kao moćnog grada sa značajnim statusom počela je hiljadama godinama unazad. Ona poseduje istorijske atrakcije koje privlače milione posetilaca godišnje i mnoge znamenitosti iz V veka koje će vas vratiti u rimsko doba, kada je stara Grčka bila moćno svetsko carstvo. Mi ćemo vam na putovanju otkriti sve detalje kako bismo zajedno doživeli grad koji se naziva kolevkom evropske civilizacije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Atina Nova Godina 2024
Sa fakultativnom posetom Peloponezu - Epidaurus - Nafplio -luka Pirej - Sunion
6 dana / 3 noćenja / Autobusom
 
Termin putovanjaSmeštajCenaPromo Cena
29.12.2023-03.01.2024
HOTEL 3*189€169€
HOTEL 4*209€189€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program.
- Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
- Panoramsko razgledanje po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Boravišnu taksu u hotelu, hotel 3* 1.5 eur po sobi po noćenju, hotel 4* 3 eur po sobi po noćenju
- Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 70€
- Doplata za 1/1 sobu hotel 4* 80€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):
- Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus i Nafplio - odrasli 45€ / deca do 12. god 35€
- Luka Pirej do rta Sunion sa ulaznicom za Posejdonov hram- 30€ / deca do 12. god 15€
- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 30€ / deca do 12. god 25€
- Repriza Nove godine u taverni - na upit
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

 Hotel Achillion 3*  achillionhotel.com  Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Delphi Art 3* delphiarthotel.com nalazi se u neoklasičnoj zgradi u samom srcu Atine preko puta Narodnog pozorišta, na samo 200m od mestro stanice. Sve sobe su kompletno opremljene klimom, SAT TV, minibar i sopstvenim kupatilom sa fenom za kosu.U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Breeze Boutique 4* breezeboutiqueathens.com-hotel.com nalazi se na 5min hoda od trga Omonia. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, sef, minibar.Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Candia 4* candiahotel.gr nalazi se na 10min hoda od trga Omonia i pešačkoj udaljenosti od nekih glavnih atrakcija Atine. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, klima uređaj.Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Brown Dave Red Athens 3*  Hotel je smešten na centralnoj lokaciji na 400 m od Nacionalnog pozorišta Grčke.  Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom.U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Alassia 3* thealassia.com Hotel je smešten na centralnoj lokaciji u blizini Trga Omonija, istorijskog i trgovačkog centra Atine, na samo 200 metara od stanice metroa Omonija i na nekoliko minuta hoda od Trga Sintagma i oblasti Monastiraki. Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom.U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Evita Asty 3* evita-hotels.com/evita-asty/ nedavno renovirani hotel smešten u srcu Atine, na oko 300m od trga Omonija i stanice metroa Omonija. Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom. Hotel služi doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Boss Boutique 4* se nalazi u Atini u regionu Atika, na 400 metara od Nacionalnog pozorišta Grčke i na 400 metara od trga Omonija. Među sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u celom objektu.Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, čajnikom, frižiderom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima.Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Ambrosia Suites & Aparts 4* se nalazi u Atini , na 200 metara od trga Omonija. Među sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u celom objektu. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe , sef, TV sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima.Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.

1. dan 29.12.2023. BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 15:00h, polazak u 15:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan 30.12.2023. ATINA
U prepodnevnim časovima dolazak u Atinu. Panoramsko razgledanje Atine : trgovi Omonija i Sintagma (oko kojih se nalazi centar savremene Atine), prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata i starog Olimpijskog stadiona, prolazak pored Atinske triologije (Biblioteka, Univerzitet i Akademija). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Popodnevna šetnja sa vodičem do Monastirakija i Plake kako bi upoznali grad. Noćenje.

3. dan 31.12.2023. ATINA - PELOPONEZ - EPIDAURUS - NAFPLIO – ATINA 
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Argolidu na Peloponezu. Zaustavićemo se na Korintskom kanalu koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.Pauza za fotografisanje,i nakon toga nastavljamo putem kojim su nekada davno koračali mikenci i spartanc. Prvo ćemo posetiti Teatar Epidaurus, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Najakustičnije pozorište u Grčkoj iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu),takođe kada narrator tiho priča na sredini pozornici gledaoci u najvišim redovima sve mogu čuti. Zašto je to tako? Saznaćete od naših vodiča na licu mesta. Slobodno vreme do nastavka izleta ka Nafpliu, gradiću koji ima venecijanski šarm , grčku tradiciju I otomansku arhitekturu. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Veoma važan podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine,sve do 1834 godine. U šetnji sa vodičem ćemo Vam pokazati i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalazi zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija). Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi Gradska kuća i Vojni muzej. U starom gradu se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Šta je to što Nafplijo izdvaja od drugih grčkih gradova. To su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. I nalazi se iznad samog starog grada,tako da ona I dan danas čuva grad.U blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi (Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Prilikom svoje prve vladavine u ovom gradu. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Ovo je neverovatno očuvana tvrđava sa svojom fortifikacijom koju su Mleci podigli za samo tri godine. Slobodno vreme uz preporuku našeg vodiča gde možete dobro ručati tradicionalne grčke specijalitete,ali I gde možete probati odličan italijanski đelato,jer pod setimo se ipak je Nafplio bio par vekova pod italijanskom zastavom. Povratak u Atinu u predvečernjim časovima, vreme za slobodne aktivnosti. Individualni doček NOVE GODINE. Preporuka agencije, glavni trg Sintagma koji je lepo okićen i ima raznovrsan program,naravno možete svoje mesto izabrati i u podnožju Akropolja u Plaki. SREĆNA NOVA GODINA !!!

4. dan 01.01.2024. ATINA - LUKA PIREJ - RT SUNION
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Luka Pirej i do rta Sunion. Dolazak u luku Pirej, šetnja do Mikrolimana, I luke Zoe, stare antičke luke sa predivnim I mnogobrojnim tavernama I kafe barovima. Slobodno vreme uz kafu i divan pogled na marinu i plavo Egejsko more. Nastavak puta do Rta Sunion, koji je ujedno I najjužnija tačka Atičkog poluostrva koje ma izgled koplja, a Sunion je na samom vrhu tog koplja. Udaljen je od Atine 65 kilometara. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju morsku penu. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini. Njega je spomenuo i Homer u svojoj „Odiseji“ kao mesto gde je pristao Menelaj da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata. Sunion je poznat po svetilištu I Posejdonovom hramu (Posejdon je bog mora) ali I kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Mnogo turista dolaze na ovo sveto mesto da se dive arhitektonskoj dekoraciji koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Po legendi ukoliko se želja poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, ona se i ostvari.Nakom posete hramu povratak u Atinu. Mogućnost reprize Nove godine fakultativno u nekoj od taverni uz grčko veče ili individualno na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

 5. dan 02.01.2024. ATINA - AKROPOLJ
Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10.00h. Mogućnost fakultativnog odlaska do srca antičke Atine, drevnog Akropolja – kompleksa antičkih hramova: Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide. Ulazak na Akropolj sa lokalnim vodičem uz njegovu priču i vraćanje turista u antička vremena.  Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6. dan 03.01.2024. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). 

ETA

Zimovanje

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Resava Turist nastupa u svojstvu posrednika (subagenta) MB 07663404 PIB 101474534