Carigrad

više termina, Turska

već od 119€

Opis destinacije

Istanbul– najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin:14/19.02.08/13.04.28.04/03.05
Cena:119 Eura129 Eura139 Eura

CENA: u eurima, plaća se po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim visokopodnim turističkim autobusom (klima, DVd-Mp3)
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu *** u Istanbulu
- stručnog vodiča ispred agencije
- lokalnog vodiča u Istanbulu

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ostale ne pomenute usluge
- boravisnu taksu koja se placa na recepciji hotela 4,5 Eura po osobi

Fakultativa:
- Istorijska šetnja Istanbulom - 10 €
- Vaseljenska patrijarsija, Bugarska crkva, Balat, Miniaturk, Outlet Venezia - 20 €
- Tursko veče - 35/40€
- Dolmabahče (prevoz, ulaznica, vodič) - 40/30 €
- Krstarenje Bosforim, Ortakoj, Taksim - 25€
- Azijska tura - 25€ 
Za realizaciju fakultativnih programa potreban minimum 20 putnika
1.dan  SRBIJA –ISTANBUL
Polazak iz Kragujevca sa parkinga ispred hale „Jezero“ u dogovoreno vreme. Putovanje preko Bugarske uz krace usputne pauze radi odmora i regulisanja granicnih formalnosti. 

2.dan  ISTANBUL     
Dolazak u Istanbul. Panoramsko  razgledanje grada iz autobusa: Palata Dolma Bahče, trgovački i poslovni kvartovi Bjegolu i Taxim, Zlatni rog i kula Galata. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativno šetnja sa vodicem i upoznavanje grada: Univerzitet, Sulejmanija, Kapaličaršija, Hipodrom, Aja Sofija, Plava džamija, Topkapi palata (bez ulaska u lokalitete),.... Morava. Noćenje.  

3.dan  ISTANBUL  
Doručak. Slobodno  vreme ili fakultativni izlet: Vaseljenska patrijarsija, Gvozdene bugrske crkve Svetog Stefana, i zivopisnog kvarta Balat. Odlazak do Miniaturka. Nakon toga odlazak u Venezia outlet. Slobodno vreme za šoping. Uveče odlazak na nezaobilazno: "Tursko veče" uz muzičko zabavni program, orijentalni ples i večeru (fakultativno). Noćenje.

4.dan   ISTANBUL  
Doručak. Slobodno vreme za šoping, individualni program. (Fakultativno) odlazak na krstarenje Bosforom, pored najlepših palata. Odlazak na Ortakoj. Nakon toga slobodno vreme na Taksimu. Mogućnost  obilaska  muzeja - dvorca Dolma Bahče (fakultativno). Slobodno vreme. Nocenje.

5.dan   ISTANBUL   
Dorucak. Slobodno vreme do polaska ili fakulttaivno odlazak u azijski deo Istanbula: Čamlidža džamija, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar, Kadikoj. Slobodno vreme. U 16:00h polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

6.dan  SRBIJU                          
Dolazak u Srbiju u jutarnjim casovima.
CENA: u eurima, plaća se po srednjem kursu NBS na dan uplate. 
PLAĆANJE: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska, ili u  mesecnim ratama do 20.07. 2023. cekovima ili administrativnom zabranom

MAL

Video

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2022

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Resava Turist nastupa u svojstvu posrednika (subagenta) MB 07663404 PIB 101474534