Dablin

Dublin, Irska

već od 1199€

Opis destinacije

Prestonicu irske republike Dablin, još ne tako davno su nazivali „kućom za siromašne“ ili „pospanim gradom“. Danas od svega toga nema ni traga. Pun života Dablin nosi epitet „glavnog grada smaragdnog ostrva“. I nema dileme: polovina cele zemlje je prekrivena zelenim lugovima. U prirodi ima mnogo nijansi zelene a simbol države je i zeleni list deteline. Dablin je vrlo komforan i stari grad, bez solitera, koji se prostire na obalama reke Lafi. Osnovali su ga Vkinzi u 9. veku a van gradske teritorije pronadjeni su ostaci naselja starijeg od egipatskih piramida. Svega je bilo tokom njegove duge istorije. U 17. veku je postao engleska kolonija a samostalnost je stekao tek 1926. godine. U samom centru je crkva Svetog Patrika izgradjena baš na mestu na kom je legendarni svetac krstio stanovništvo. Glavna gradska ulica je O’Konol strit, više puta rušena i obnavljana a lavirint oko Templ bara je postao mesto sa desetinama restorana, pabova i luksuznih prodavnica.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avion
6 dana / 5 noćenja
POLAZAK: 29/12/2022, POVRATAK: 03/01/2023

CENA ARANŽMANA: 1299 €
FIRST MINUTE ponuda 100 eur popusta - 1199 €
First minute popust važi do 15.10.2022
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 389 (isključivo na upit)
Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.

VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
- prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt – Dablin – Frankfurt– Beograd
- Aerodromske takse ( u trenutku objavljivanja programa iznose 139 eur i čiji je iznos podložan promeni i biće utvrđen dva dana pre početka putovanja)
- transfer: aerodrom – hotel – aerodrom
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelima 3*
- Razgledanje Dablina u pratnji lokalonog vodiča na egleskom jeziku
- Ulaznice u Triniti koledž ili Dablinski dvorac, Katedralu Sv. Patrika i Ginis pivaru
- lokalni vodič u Dablinu
- usluge vodiča agencije
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
- troškovi viziranja i vize € 40
- fakultativni izleti – minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- usluge koje nisu navedene u programu
- doplata za jednokrevetnu sobu
- napojnica za lokalnog vodiča i vozača

FAKULTATIVNI IZLETI
– Celodnevni izlet : Viklou-Glendaloh – Pauerskort –uključuje autobuski prevoz, lokalnog vodica, ulaznice. Cena 139 eur po osobi. Trajanje izleta oko 8 sati.
– Poludnevni izlet : – Cena € 99 – U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,. Trajanje izleta oko 4 sata.
Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene.
Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
ACADEMY PLAZA 3* https://www.academyplazahotel.ie/
HARCOURT HOTEL 3* https://www.harcourthotel.ie/

1.DAN – 29.12.2022. – BEOGRAD – FRANKFURT – DABLIN
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1407) u 13.30h. Sletanje u Frankfurt u 15.30 h. Nastavak putovanja za Dablin u 21,30h (let LH 982). Sletanje na aerodrom u Dablinu u 22.35 h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel i noćenje.

2.DAN – 30.12.2022. – DABLIN
Doručak. Posle doručka u 10h polazak na celodnevno razgledanje Dablina. Obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše. Po završenom obilasku Ginis pivare povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN – 31.12. 2022- DABLIN –MALAHIDE -HOVT- DABLIN
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni poludnevni izlet prema gradiću Malahide koji se nalazi na prelepoj severnoj obala Dablina. Kratak obilazak centra grada , luke i plaže . Nastavak puta prema Malahide dvorcu i vrtovima. Istorijski srednjovekovni dvorac, sa fascinantnom pričom koja datira još iz XII veka nalazi se nedaleko od grada. Bio je u vlasništvu porodice Talbot skoro 800 godina i jedan je od dvoraca u zemlji koji je najduže bio u vlasništvu jedne porodice. Smešten na 250 hektara i okružen zadivljujućim parkom, Malahide dvorac je dom jedne od četiri irske botaničke bašte sa 5000 vrsta biljaka uključujući i divnu kolekciju iz zemalja južne hemisfere. Fasciniraće Vas i prelepa bašta leptira. U povratku za Dablin posetićemo priobalno mesto Hovt. Sa svojom slikovitom lukom, lepim plažama i morskim liticama prekrivenim divljim cvećem, čini se kao selo koje biste pronašli na dalekom delu zapadne obale, a ne na 25 minuta vožnje vozom od centra grada. Od trenutka kada stignete i prošetate obalom, uočavajući neobične stanovnike grada, foke koje plivaju između usidrenih čamaca i videćete zašto je to mesto u kome stanovnici Dablina provode svoje slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje. SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.

4.DAN DABLIN
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Noćenje

5.DAN – 02.01.2023 – DABLIN –VIKLOU PLANINE –GLENDALOH – PAUERSKORT VRTOVI -DABLIN
Doručak. Slobodno vreme za odmaranje, samostalno istraživanje Dablina ili odlazak na fakultativni celodnevni izlet prema grofoviji Viklou, poznatoj kao Bašta Irske, u kojoj se nalazi antička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja i manastira. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, a okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvajaju Italijanska i Japanska bašta. Obilazak ovih izuzetnih vrtova. Povratak u Dublin.Slobodno popodne. Novogodišnju noć možete dočekati na ulicama Dablina ili na Skveru kod Temle Bara i doživeti sasvim autentične štimunge Irskog podneblja Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

6.DAN – 03.01.2023 – DABLIN -FRANKFURT -BEOGRAD
Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 12.00 h (let LH 979). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15.00 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.53 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 h. Kraj programa.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu poslovne banke na dan uplate. 

Plaćanje se može vršiti u gotovini, Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana
pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Rani booking, akcije...).

Platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro)

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Akontacija 40% , ostatak - odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

OLY

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2022

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Resava Turist nastupa u svojstvu posrednika (subagenta) MB 07663404 PIB 101474534