Madrid

Madrid, Španija

već od 649€

Opis destinacije

Madrid se nalazi u srcu Španije na 665 metara nadmorske visine (glavni grad sa najvecom nadmorskom visinom u Evropi). Smešten je na obali male reke Manzanares i pripada istorijskom predelu Kastilje. Svrstava se u mlade evropske metropole s obzirom da je prvo mavarsko utvrdenje na mestu današnje kraljevske palate podignuto u drugoj polovini 9. Veka, pod nazivom Magerit. Od 939. godine ovo utvrdenje menja ime u Madšrit da bi ime Madrid dobilo tek 1038. godine. Iako relativno mlad, može se pohvaliti izuzetno bogatom istorijom i kulturno-istorijskim nasledem. Njegovi dvorci, muzeji, prelepi trgovi... nude bezbroj zanimljivosti i milione turista ostavljaju bez daha: Palacio Real – Kraljevska palata, danas muzejski prostor sa impresivnim zbirkama slika, porcelana, satova, fresaka, Stradivarijevih violina, Prado muzej sa preko 7.500 umetnickih dela medu kojima su i dela Velaskeza, El Greka, Goje, Ticijana, Boticelija, Plaza Mayor – jedan od najlepših evropskih renesansnih trgova, Puerta del Sol – trg sa koga se racunaju sve udaljenosti u Španiji, El Retiro park...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Španija 
MADRID

Polazak/povratak 15.02.2023.-18.02.2023. 
(4 dana- 3 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 
-DIREKTAN LET 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja15.02.-18.02.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
HOTEL RAFAEL ATOCHA 4* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi649€
Jednokrevetna soba829€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi629€

- Deca 0-01.99 god plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
-Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Madrid – Beograd; -Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 46,91 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 20.20-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV) Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Madridu do hotela u odlasku i povratku; 
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, 
- Tri noćenja u hotelu RAFAEL ATOCHA 4* na bazi noćenja sa doručkom; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
HOTEL RAFAEL ATOCHA **** https://www.rafaelhoteles.com/en/hotels/madrid-atocha Hotel Rafael Atocha 4* je odlično lociran, u centralnom delu grada, na manje od 15ak minuta hoda od parka Retiro I  muzeja "Prado". Od najvažnijih znamenotosti kao što su: Kraljevska palata, Plaza Major, Puerta de Alcala, hotel je  udaljen od 3-4km. U blizini hotela nalaze se metro i autobuske stanice koje omogućavaju odličnu povezanost sa  ostatkom Madrida. Hotelski sadržaj: 2 restorana internacionalne kuhinje, bar i teretana. Renoviran je 2018 godine.  Smeštaj: Poseduje 245 soba, koje su moderno opremljene. Svaka soba ima: kupatilo, fen, telefon, TV, internet, mini  bar i sef. Aerodrom Madrid Barajas je na 30 minuta udaljenosti od hotela.

1. dan BEOGRAD – MADRID (Sreda 15.02.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 10:30 časova.  Poletanje za Madrid u 12:50 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 572). Sletanje u Madrid u 16:05 časova.  Po izlasku sa aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika ulica)  karakteristična po visokim, stepenastim soliterima, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka;  Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu  III. Nastavak putovanja ka južnom delu grada, Matadero, Egipatski spomenik na otvorenom Templo de  Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de  Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno  vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2. dan MADRID-TOLEDO (Četvrtak 16.02.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Toledo. Jednočasovna  vožnja do Toleda, srca Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima,  vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru  prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho koja je i najduža reka Iberijskog poluostrva, prolazi i kroz Portugaliju. Panorama sa vidikovca na obali  reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim  zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri  veka, od XIII do XV, razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna i apostolati, poseta Crkvi  Sv. Tome gde se nalazi El Grekovo čuveno remek delo. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70€); 
Uveče predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze:raznovrsni  zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u opuštenoj atmosferi tapas  barova. Noćenje. 

3.dan MADRID-SEGOVIJA (Petak 17.02.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Segovije.  Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji koji je na oko 90km udaljenosti od  glavnog grada. Nalazi se na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Kao  simbole grada možemo izdvojiti: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia,  nastao u XII veku. Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala  finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada : Plasa Major,  obilazak Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70 €). 

4.dan MADRID-BEOGRAD (Subota 18.02.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela,  transfer do aerodroma (oko 11.30h). Poletanje za Beograd u 14:15 (Let kompanijom Air Serbia JU 571). Sletanje u Beograd u 17:10 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2022

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj