Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Fakultativni izleti
  • Uslovi plaćanja
PARIZ 9 DANA AUTOBUSOM                                 
18/26.08.2023.  

CENA ARANZMANA: 355 Eura

ARANZMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja 
- smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u PRAGU
- smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 2* u PARIZU
- obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANZMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera). kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za 2 Eur po osobi dnevno
- individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT . Doplata za 1/1 je 40%.

1.dan – Polazak oko 19:00 časova iz Beograda i iz Novog Sada oko 20:00 časova ( bus br 1).Iz Kragujevca u 17h, Kraljeva 18h, Čačka 19h ( bus br 2 ). Iz Niša u 17h, Kruševca 18h, Jagodine u 19h ( bus br 3). Iz Prijepolja u 16h, Užica u 17.30h, Ivanjice u 19h ( bus br 4) Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

2. dan - PRAG  
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana, Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM – 
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Nakon obilaska slobodno vreme ili fakultativni odlazak u zoo vrt – gradskim prevozom.. U večernjim časovima polazak za Pariz. Noćna vožnja kroz Nemačku prema Parizu.

4. dan PARIZ -
Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Smestaj u hotel. Kratka pauza za predah. Odlazak u obilazak Pariza metreom u pratnji vodica: Monmartr – boemska četvrt i poseta prelepoj crkvi Sakr Ker (Sveto Srce), Pigal, Mulenruz,..San Misel, Latinska cetvrt, Notrdam,...Slobodno vreme za individualne aktivnosti i kasni povratak u hotel. 

5. dan PARIZ – DVORAC VERSAJ – KRSTARENJE SENOM – PARIZ – 
Doručak. Panoramski obilazak Pariza:Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom Invalida, Vojna akademija, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam. Slobodno vreme. Nakon toga mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali – Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – romantična vožnja brodom po Seni. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. dan PARIZ–fakultativno DVORCI LOARE ili LUVR 
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na jedan od fakultativnih izleta: Fakultativni izleta u Luvr - jedan od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskim majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”...

Fakultativni izlet Dvorci Loare: Celodnevni fakultativni izlet u dolinu Loare. Putujući divnim predelima dolazimo do najveće francuske reke Loare. Lepotu krajolika uočili su francuski kraljevi i bogata vlastela. Podigli su dvorce u periodu između XIII i XVII veka, kojima se danas dive brojni turisti iz čitavog sveta. Prvi od dvoraca uz Loaru je Bloa. Panorama sa Loare očarava. Po dolasku u Amboaz obilazak istoimenog dvorca. Nekada rezidencija kraljevske porodice Valoa, vremenom je postao omiljeno boravište francuskih kraljeva. Pored dvora je kapela „St. Hubert“ – u kojoj počiva genijalni Leonardo da Vinči. Posle obilaska vožnja do Šenonsoa, jednog od najlepših dvoraca u Dolini. Početkom XVI sagrađen je renesansni biser, poznat i kao “Dvorac šest dama”.Na putu za Šambor panorama dvorca Ševerni. Šambor je najveći, a verovatno i najpoznatiji dvorac u Dolini Loare okružen sa preko 5000 hektara šume. U povratku za Pariz mogućnost da se poseti vinski podrum i degustira vino tog podneblja. Noćenje.

7. dan PARIZ – fakultativni DIZNILEND – PARIZ –
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Diznilend. U večernjim časovima polazak za Minhen. Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku prema Minhenu.

8. dan MINHEN – 
Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Pešačko razgledanje Minhena. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Nimfenburg – letnje rezidencije dinastije Vitelsbah (odlazak gradskim prevozom). U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Маđarsku prema Beogradu.

9. dan NOVI SAD – BEOGRAD – KRAGUJEVAC
Dolazak u prepodnevnim časovima.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Vožnja brodom Vltavom – 20 € odrasli /15 € deca
- zoo vrt u Pragu ( gradski prevoz, ulaznica) – 15€ / 12 € deca 
- Krstarenje Senom – 25 € odrasli / 15 € deca
- Dvorac Versaj (sa ulaznicom za dvorac, usluge lokalnog licenciranog vodiča) – 55 € odrasli /40 € deca  (ulaznica za vrtove Versaja nije uključena u cenu i plaća se na licu mesta)
- Pešačko razledanje Monmartra - 20 € odrasli / 15 € deca
- Muzej Luvr (individualna ulaznica,bez pratnje vodiča ) – 25 € odrasli / 20 € deca. Prijave prilikom rezervacije 
- Dvorci Loare – 80€ odrasli /  70 € deca 
- Diznilend (sa ulaznicom za zabavni park) – 145 € odrasli / 135 € deca
- Dvorac Nimfenburg (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € deca
- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred put. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesecnim ratama , zakljucno sa 10.12.2023. uz cekovima ili putem administrativne zabrane. 

Placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate

MAL

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2023

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

Resava Turist nastupa u svojstvu posrednika (subagenta) MB 07663404 PIB 101474534