Rim

Nova godina, Italija

već od 189€

Opis destinacije

"Svi putevi vode u Rim" – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad", "Grad sedam brežuljaka", "Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, Koloseumu, šetnju po Trgu Venecija, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Trg Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi da biste se ponovo vratili u Rim. Rim je grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Nova Godina Rim Doček 2023
sa fakultativnim obilascima Vatikan, Colosseum, Trastevere, Tivoli i Orvieto
PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL Hotel Parko de Medici 3*29.12.2022.
03.01.2023.
UslugaBr. dana/noći6/3
ND
Redovna cena229€
SPECIJALNA PONUDA189€
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja –

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u hotelu Parco De Medici 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
- Stručno vođstvo puta
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- individualne troškove putnika
- doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* i 3* - 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* - 6 eura po noćenju / po osobi)

Fakultativne izlete:
- Šetnja sa loklanim vodičem „Upoznajmo Rim“ 20 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina - u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice
- Tivoli 30 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina - u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič
- Rim noću i boemska četvrt Trastevere 15 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina
- Orvieto 30 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina
- Vatikan 45 eura odrasli / 30 eura deca do 12 godina - u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice prijave prilikom uplate - ograničen broj rezervacija.
- Antički Rim i poseta Coloseumu i forumima, cena za odrasle 40 evra, za decu do 12 godina 20 evra (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča) prijave prilikom uplate - ograničen broj rezervacija.
Hotel Parco De Medici Residence 3* parco-de-medici-residence-hotel se nalazi u širem centru Rima, udaljen je 8 minuta vožnje od Fiera di Roma. Želecnička stanica je udaljena par minuta od hotela.
Sve sobe poseduju TV, klima uređaj i sopstveno kupatilo.
Doručak se služi na bazi švedskog stola.
1. dan  BEOGRAD – RIM 
Nova Godina Rim 2023 Doček
Sastanak grupe u 14:30h na parkingu Sava Centra (savska strana). Polazak u 15:00h. Dnevna i noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan RIM
Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona,Piazza Venezia... Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM -TIVOLI - ANTIČI RIM
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal… Nakon obilaska Tivolija povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim - poseta Coloseumu i forumima. Slobodno vreme i priprema za doček Nove Godine. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. dan RIM 
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete „sredjovekovnom gradu  ORVIETU“- malom mestu u središtu Italije. Udobno je smešten na jednom od brojnih Umbrijskih brda. Na samom vrhu brda nalazi se Gornji grad, koji je ujedno i istorijsko središte grada, dok su moderne četvrti smeštene ispod. Veliki plato na kojem leži Orvieto rezultat je vulkanske erupcije i uzdiže se do visine od pedeset metara. Vulkanska zemlja Orvieta nekada je bila izrazito plodno tlo za vinograde pa su i arhitekti koji su radili na katedrali voleli odmoriti uz čašicu vrhunske kapljice. Smatra se da je Orvieto u 9.v.p.n.ere bio važno političko i religijsko središte Etruščana. Brojni izvori spominju savez “Dvanaest gradova” Etrurije koji se sastajao svake godine u glavnom etrurskom svetilištu, Fanum Voltumnae, tj. Voltumne. Razgledanje grada sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Rim. U predvečernjim satima fakultativni izlet „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“.  Noćenje.

5. dan RIM – VATIKAN
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. 

6. dan BEOGRAD -  Planiran dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
(Nova Godina Rim 2023 Doček)
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).

FXT

Video

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

2022

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj